15 Mart 2015 Pazar

REÇELLİ KURABİYE/ tatlılar

Aslında tatlı krizine girdiğim bir gün hamurunu ilginç bulup uyguladığım, tatlı ile alakası olmayan klasik bir tarif bu. Balkanlardan Vertika; üzerine anason serpilen, ortasına da peynir konulan tuzlu bir çörek. Yani bu revize edilmiş hali, siz keyfinize göre uygulayın. Sonuçta her hali güzel.

Malzemeler; 2 bardak un, 135 gr tereyağı, bir çimdik tuz, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 3 kaşık pudra şekeri, 1 çay bardağı ılık su, 1 adet yumurta, reçel taneleri (16-20 adet kurabiye)

Tereyağını bir kapta eritin. Sürekli karıştırarak unu azar azar ekleyin. Un ve yağ karışımı kumlu bir görüntüye dönüşünce ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur sert bir top hali ne gelene dek kısık ateşte karıştırıp pişirin. Hamuru ateşten alıp ılındırın. İçine yumurta, tuz, şeker ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar alıp yassıltarak kurabiye biçimi verin. Ortalarını bastırıp çukurlaştırarak fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Çukurlarına reçel taneleri yerleştirip afiyetle servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder