8 Mart 2015 Pazar

BEĞENDİLİ BÖREK/ hamurişleri

Uzun zamandır börek yapmadığımı ve çok özlediğimi fark ettiğimde değişik bir börek harcına kafa yordum ve "beğendi"ye karar verdim. Her zaman bayılarak yediğim beğendiyi patlıcan ve kırmızı biber ile yaptım, ancak kerevizden tutun da ıspanağa kadar aşağı yukarı her sebze ile de yapabilirsiniz. Ayrıca tepsi böreği gibi kat kat yapabilir, ya da gül böreği gibi sarmal sarabilirsiniz. Keyif sizin. Sonuçta içi yumuşacık, dışı kıtır kıtır nefis bir böreğiniz olması garanti.


Malzemeler; 3 adet yufka, 4 adet patlıcan, 2 adet kırmızı biber, 2 kaşık tereyağı, 2 bardak süt, 2 kaşık tepele me un, tuz, karabiber, muskat 200 gr kaşar rendesi / üstü için 1 adet yumurta sarısı, 2-3 kaşık süt, haşhaş tohumu

Patlıcan ve biberleri fırında veya ocakta közleyin. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Un ve tereyağı ile me yane yapıp tel çırpıcı ile açtıktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyerek beşamel sos haline getirin. Baharatlarını ila ve edin. Kaşar rendesini ve köz sebzeleri ekleyip bir taşım çevirerek muhallebi kıvamına getirdikten sonra ılın masını bekleyin. Yufkaları ikiye kesip düz kısımlarına harcı yerleştirin. Yufkaları yanlarını kapatarak uzun sigara böreği formunda sarın. Bütün börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alıp üzerlerine çırpılmış süt+yumurta sarısı karışımını sürün. Haşhaş serpip önceden ısıtılmış fırında nar gibi olana dek 35-40 dakika pişirin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder