15 Mart 2015 Pazar

BAHARATLI SALAMURA TAVUK/ et yemekleri

Bu tarifin aslında, tüm tavuk veya bir kuzu kol ( ve-veya domuz sırtı/ nerede bulacaksak?) 1 gün bo yu salamurada dinlendiriliyordu. Biz iki kişinin eti ne- budu ne ki deyip bir paket tavuk budu ile 6 saat marine ederek işi hallettim. Onu da iki günde anca tükettik, ayrı hikaye.. Baharat lezzeti süper, hem sulu, hem de üstü çıtır çıtır kızarmış bir yemek oldu, daha ne olsun!

Malzemeler; 4 adet derili tavuk budu, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, tuz, 1 parmak zencefil, 1 tatlı kaşığı hardal + kişniş tohumu, 2 adet karanfil, 1/3 adet muskat rendesi, 1 çay kaşığı tarçın, 4 a det defne yaprağı, 1 kaşık hardal, karabiber, zeytinyağı, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sirke, 4  adet mandalina, 150 ml. bira

 
Tavuk butlarının derili kısımları yukarı gelecek şekilde bir kaba yerleştirip üzerlerine bıçakla kesik ler açın. Sarımsak, muskat ve zencefili rendeleyin. Kişniş ve hardal tohumu ile karanfilleri bir havanda dövün. Rendelediğiniz ve dövdüğünüz baharatları tuz, biber, hardal, tarçın, yağ, sirke ve şeker ile beraber iyice harmanlayın. Bu marineyi tavukların üzerine dökerek en az 6 saat salamura edin. İnce dilimlediğiniz soğan ve defne yapraklarını butların üzerine yerleştirin. Mandalina suyunu bira ile karıştırın. Tavuk butlarını derin bir fırın kabına alıp sosunu ve mandalina suyu+bira karışımı nı yanlarından dökün, derili kısma sıvının gelmemesine dikkat edin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip 30 dakika pişirdikten sonra defne yapraklarını alıp fırını ızgaraya çevirerek 15 dakika üstünün kızarmasını sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder