26 Mart 2015 Perşembe

MEYVELİ, YOĞURTLU KEK/ tatlılar

Malzemeler; 1 bardak un, 1/2 bardak+ 2 kaşık şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çimdik tuz, 1/2 bardak yoğurt, 1/4 bardak bitkisel yağ, 1 paket vanilya, 1 adet yumurta,  1 adet porta kal suyu ve kabuğunun rendesi

iken....Ankara dışına çıkış yapmamıza denk gelen bu kek evde kalan 1 muz ve yarım elmadan da na siplendi ve bol meyveli hale geldi. İşte bu nedenle 1,5 bardak unla yaptım. Siz de bilirsiniz; ne kadar ekmek, o kadar köfte.. Örneğin elinizde sade bir kek tarifi varken kakaolu yapmak isterseniz koydu ğunuz kakao tozu kadar un miktarından azaltmanız gerekir. Sonuçta az unlu, bol meyveli bir tarif olduğu için gözenekli, ıslak, pofuduk, hafif ve yedikçe yedirten bir sonuç çıktı ortaya.

Bir kasede kuru malzemeleri hazırlayın; un, şeker, tuz, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı beraber karıştırın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, portakal suyu ve kabuk rendesini ekleyerek iyice har manlayın, Kek harcını yağladığınız kek kalıbına döküp üzerini spatulayla düzleyin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder