10 Mart 2015 Salı

HAŞHAŞLI SOMON/ et yemekleri

Bu nefis tarif için  Maksut Aşkar'dan esinlendim. 24 Kitchen kanalında ki programında somonu haşhaşa bula ması benim gibi balığı derili yemeyi seven birini mest etti. Çok kolay ve inanılmaz lezzetli. Yanında hardal sosu ve basit bir salata ile krallara layık bir sofrayı yarım saatte hazırlıyorsunuz.

Malzemeler; 4 dilim Norveç somonu, 100 gr mavi haşhaş, 1 adet limon, tuz, karabiber, zeytinyağı / hardal sosu/ 1/2 limon suyu, 2-3 tatlı kaşığı acı hardal, 2 tatlı kaşığı bal, zeytinyağı

Somon dilimlerinin derili kenarlarını haşhaşa buladıktan sonra her iki yüzlerine tuz, biber ve zeytinyağı sürün. Somonları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alıp her birinin üzerine çok ince kesilmiş 2 limon dilimi yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 13-15 dakika fırınlayın. Hardal sosu için tüm malzemeleri çırparak bir sos kabında balığınızın yanında servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder