26 Mart 2015 Perşembe

DİLLİ SANDVİÇ/ et yemekleri

Dünyanın en lezzetli etlerinden dili yiyebilmek için önce dili pişirmek gerekiyor. 1,5-2 kiloluk dana dilden bahsediyoruz sonuçta. Zaten "dilli sandviç"e gelene dek iki ayrı şekilde tükettik. İşte bu yüz den öncelikle dil söğüşün tarifini veriyorum.

DİL SÖĞÜŞ

Malzemeler; 1 adet dana dil, 1 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kuru soğan, 2-3 adet defne yaprağı, tuz, 1 avuç tane karabiber, 1 adet çubuk tarçın, maydanoz vb. otların sap kısmı

Temizlenmiş dana dili düdüklü tencereye yerleştirin. Kabaca doğradığınız patates, havuç ve soğanı, baharatları üzerine koyun. Eti kapatacak kadar su koyup bir gece bekletin. Düdüklü tencereyi ocağa alıp 1 saat pişirin. Eti bir kaba alıp soğumadan, ılıkken derisini soyun, çünkü soğuduktan sonra oldukça zahmetli bir işlemdir bu. Kalan suyu süzüp nefis bir çorba yapımında kullanabilirsiniz. Söğüş dilinizi ince dilimledikten sonra istediğiniz gibi tüketiminize hazırdır.


DİLLİ SANDVİÇ

Malzemeler; Her bir sandviç için 2 dilim dil söğüş, 2 dilim ekmek, turşu, pesto sos ve hardal

Sandviç dilimlerinden birine pesto sos, diğerine de hardal sürün. Araya da malzemeleri-ve siz ne diler seniz- dizip sandviçi kapatın. Ama mutlaka yapın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder