15 Mart 2015 Pazar

İSKANDİNAV SALATASI/ salatalar+ zy. yemekler

Finlandiya, İsveç gibi İskandinavya ülkelerinde balık çok tüketiliyor. Hatta patates salatasını bile de niz ürünlü yapıp mayonezli ve hardallı soslarla servis ediyorlar. Ve dereotuna bayılıyorlar. Ben de izlenimlerimden doğaçlama yapıp bitiremediğimiz ( tabii biz Türk'üz ya) somonu değerlendirdim. Ama yine klasik damak lezzetimden ödün veremediğimden balık ile patatesi karıştırmadım. Soslar o yüzden sofistike, kombine bir salata tasarlarsanız sos karışımını da ayarlayın derim.

Malzemeler; 1 adet patates, 1 adet salatalık, ızgara veya buğulama bir deniz ürünü, (zengin soslu bu salatada kızarmış balık ağır olacaktır) birkaç yaprak marul
sos1 / 1 avuç kapari, 1 kaşık hardal, 1 adet limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 tutam dereotu, 1 tatlı kaşığı bal
sos2 / 2 kaşık mayonez, 50 gr krema, 1 kaşık hardal, 2 diş sarımsak rendesi, 1 tutam dereotu, tuz, ka rabiber, deminki limonun kabuk rendesi

Patatesi haşlayıp soyun ve küp kesin. Salatalığı boyuna ikiye kesip çekirdekli-sulu kısmını çıkararak doğrayıp ılınan patateslerle harmanlayın. Kıydığınız kapari ve dereotu ile çırptığınız sos1 malzemele rini 1-2 marul yaprağına yerleştirdiğiniz salatanın üzerine ekleyin.
Kalan balık veya yengeç, karides vs.. ayıklayıp 1-2 yaprak marul üzerine yerleştirin. Hazırladığınız sos 2 ile servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder