15 Mart 2015 Pazar

HAVUÇ VE ZENCEFİL SOSLU SALATA/ salatalar+zy. yemekler

Malzemeler'de bahsi geçen yeşilliklere çok takılmayın, bu tarifte önemli olan sos. Bazılarını çıkarıp başka şeyler ekleyebileceğiniz, rokadan lahanaya her şeyi kullanabileceğiniz bir tarif bu.. Bir de yeşil üzeri turuncu sos o kadar şık oluyor ki.

Malzemeler; 1/2 adet marul, 1 demet kuzu kulağı, 1/2 demet taze soğan, 1 adet turp, 7-8 adet çeri domates, 2 adet havuç, 1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi, 1 parmak zencefil, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, 2 kaşık bal veya pekmez, zeytinyağı

Marul, kuzu kulağı, taze soğan, turp ve çeri domateslerden ( veya istediğiniz başka sebzeler ile) salatanızın temelini hazırlayın. Havuçları gelişigüzel doğrayıp haşlayın. Portakalın kabuğunu ve zencefili rendeleyin. Haşlanmış havuç, portakal kabuğu ve suyu, zencefil rendesi, bal ve sarımsağı rondodan geçirip macun haline getirin. Zeytinyağını sos kıvamına gelene dek ekleyerek tekrar karıştırın. Baharatlarını ilave edin ve bu nefis sosla salatanızı servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder