10 Mart 2015 Salı

SAVURGANLIK ETMEYELİM/ ISPANAKLI FRİTTATA/ sebze yemekleri

Frittata; daha önce de tarifini verdiğim üzere kısaca İtalyan usulü omlet. Ana malzeme yumurta olup yumurta lar ne kadar iyi çırpılırsa o kadar iyi sonuç alınan, pofuduk olan ve her türlü malzemeyle uygulanabilen bir tarif. Ben de elde kalan ve çekiciliğini kaybeden bir buçuk porsiyonluk pirinçli ıspanak yemeğini
değerlendirmek için frittata yaptım bu kez.


Malzemeler; Değerlendirmek istediğiniz ürün!, tuz, 3 adet yumurta, gerekirse yağ ilavesi

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını çatalla çırpın. Yumurta aklarını tuz ilavesi ile kar haline gelene dek kabartın. Ispanak yemeğini, yumurta sarılarını ve aklarını katlayarak akları söndürmeden karıştırın. Harcı bir fırın kabına alıp önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika omlet kabarıp üzeri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder