15 Nisan 2015 Çarşamba

KABAKLI EKMEK/ kahvaltılık

Çoğunluk kabağın lezzetsiz bir sebze olduğunu düşünse de ben pek bir severim. Sanırım bunda verdiği tazelik hissi dışında düz tadı yüzünden eklediğiniz herşeyin tadını ortaya çıkaran özelliği yatıyor. Ayrıca Aydın'ın ünlüü peynirli, yumurtalı ekmeğine olan kıskançlığım bu tarifin doğmasına gerekçe olmuştur kanımca..

Malzemeler; 1 adet kabak, 1/2 demet dereotu, 100 gr kaşar peyniri rendesi, 2 adet yumurta, tuz, karabiber, 2 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı, 4 dilim mayalı ekmek (mesela... herhangi dolgun bir ekmek iş görecektir)


Rendelediğiniz kabağı kıyılmış dereotu, çırpılmış yumurtalar, peynir rendesi ve zeytinyağı ile iyice harmanlayın. Karışımı baharatlandırın. Ekmek dilimlerinin üzerine ince bir tabaka tereyağı sürüp karışımdan bolca yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırına kabaklı ekmekleri verip üzeri iyice kızarana dek pişirin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder