5 Nisan 2015 Pazar

YOĞURTLU GRATEN/ sebze yemekleri

Beşamel sos yapmaya üşenirseniz veya sofraya alelacele bir sebze yemeği / garnitür koymak isterse niz bu tarif aklınızda bulunsun. Peki, nereden çıktı derseniz; Elbasan tavada da pişirilmeden hazırlanan ve etin üzerine sürülen yoğurtlu sos çağrışım yaptı. Daha önce brokoliyi buharda al dente pişirip hazırladığım/ ki her türlü sebze ile yapabilirsiniz/ bu yemeği blog'da mantarı konu mankeni yaparak sundum.

Malzemeler; 400 gr mantar, 2 adet yumurta, 2 bardak yoğurt, 1 bardak un, tuz, karabiber, muskat, zey tinyağı, isteğe göre 100 gr kaşar peyniri rendesi

Küçük bir fırın kabına temizlediğiniz mantarları dizin. Yoğurt, un ve yumurtaları tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Baharatları ve yağını ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra bu sosu mantarların üzerine dökün.180 derecede ısıtılmış fırına verip 20 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirin. Kullanacaksanız bu aşamada üzerine peynir rendesi serpip 3-5 dakika peynir eriyene dek fırınladıktan sonra servise ha zırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder