17 Mayıs 2015 Pazar

BROKOLİ PİLAVI/ sebze yemekleri

Aslında tabii ki pilav değil ve genellikle karnabahar ile yapılıyor.Tam bir diyet yemeği ama o kadar lezzetli ki brokoli ile yeşil olan pilavımı havuç veya bal kabağı ile yaparsam turuncu, şalgam ile yaparsam da kırmızı olacağı için daha denemeden gözümün önüne, dilimin ucuna getirebiliyorum.

Malzemeler; 1 bağ brokoli, 1 adet kuru soğan veya 3-4 dal taze soğan, 2-3 diş sarımsak, tuz, karabiber, köri ve zeytinyağı

Brokolinin sadece çok kalın köklerini ayırın ve geri kalanını parçalayarak robota koyun. Pirinç büyüklüğüne gelene dek iyice çekin. Kıydığınız soğanı ve sarımsağı yağda kavurduktan sonra brokoliyi ekleyip soteleyin. Baharatlarını ilave edin. Bir pilav görüntüsüne ve al denteliğine gelene dek gerekirse az su ekleyerek pişirme ye devam edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder