5 Mayıs 2015 Salı

TAVUKLU MAHMUDİYE/ et yemekleri

Mahmudiye; günümüz de ki gibi her sebzenin mevcut olmadığı ve kuru yemişlerin bolca tüketildiği Osmanlıda saray mutfağının has yemeklerinden biri. Hem tavukla hem de kırmızı etle yapılıyor ki tavuklusunu öneririm, ama eminim etlisi de muhteşem olacaktır.

Malzemeler; 4-6 adet tavuk baget, (ya da parçalara ayrılmış 1 adet küçük tavuk) 2 kaşık tereyağı, 1 avuç şehriye, 1/4 çay bardağı bal, 1 avuç badem, 8 adet kuru kayısı, 1 salkım siyah üzüm/ ya da 1 avuç kuru üzüm, tuz, karabiber, tarçın, su veya daha da iyisi tavuk suyu, 1/2 adet limon suyu, 1/2 demet dereotu


Tavuk parçalarını önce derileri alta gelecek şekilde yemeği yapacağınız tencereye yerleştirip her iki yüzlerini mühürleyin. Bir tavada tereyağı eritip şehriyeleri rengi kahve olana dek kavurun. Ben yaprak badem kullandım ama bütün bademiniz varsa 10-15 dakika sıcak suda tutup kabuklarını soyun. Tavuklara balı, bademi, yağı ile birlikte şehriyeleri ekleyin. Kuru kayısıları ikiye bölün, şu vakit yapmıyorsanız üzümleri tane tane ayıklayın. Meyveleri de yemeğe ekledikten sonra tencereye malzemeleri örtecek kadar tavuk suyu, limon suyu, baharat ve kıyılmış dereotunu koyup kapatarak 30-40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder