Google+ Followers

9 Eylül 2016 Cuma

KOLAY POĞAÇA/ hamur işleri

Daha önce peynirli poğaça tarifi vermiştim ya o bunun yanında acaip zor kalır!  Hamuru peynirli bu tarifte tüm malzemeleri bir seferde yoğuruyorsunuz, daha ne olsun?

Malzemeler; 2 adet yumurta,(1 adet yumurtanın sarısı ayrılacak) 1/2 bardak yoğurt, 1/2 bardak labne, 1/2 bardak lor peyniri, 1/2 demet kıyılmış maydanoz, 1 paket kabartma tozu, tuz, 1 kaşık sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ, aldığı kadar un, süslemek için haşhaş veya çörek otu

1 adet yumurta ve diğerinin akını sıvı yağ, yoğurt, sirke ve labne ile çırpın. Maydanoz ve lor peynirini ekleyip ezin. Kabartma tozu ve tuzunu ilave edip eleyerek azar azar un ekleyin. Bir yandan da yoğurarak kulak memesi kıvamına gelmesini sağladığınız hamuru yarım saat dinlendirin. Avuç içinizle yuvarladığınız poğaçaları yağlı ka ğıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerilerine çırptığınız yumurta sarısını sürün. Beğendiğiniz bir tohumla süsleye rek 180 derece ısıtılmış fırına verin. 20-30 dakika pişirdikten sonra servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder