11 Ağustos 2016 Perşembe

PATLICAN PİZZA/ sebze yemekleri

Bu hamursuz pizza'nın çeşitli versiyonları facebook dünyasını kasıp kavururken, aşırı patlıcan sever bendenizin dikkatini çekmemesi düşünülemezdi zaten.

Malzemeler; 2 adet bostan patlıcanı, 6 diş sarımsak, 1/2 demet fesleğen, 2-3 adet domates, 1/2 demet taze soğan, 250 gr beyaz peynir, 150 gr kaşar peyniri, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve ya kuru reyhan


Patlıcanları bir parmak kalınlığında dilimleyip tuzlu suda bekletin. Diş sarımsakların yarısını dövüp zeytinyağı i le karıştırın. Diğer yarısını fesleğen ve taze soğan ile beraber incecik çentip çatalla ezdiğiniz peynirle har manladıktan sonra iç harcın baharatlarını ekleyin. Domatesleri de bir parmak kalınlığında dilimleyin. Patlıcan dilimlerini iyice kurulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizdikten sonra sarımsaklı yağla fırçalayın. 200 derecede 15 dakika fırınladığınız patlıcanları alıp üzerilerine iç harcı paylaştırın. Her bir patlıcanın üzerine bir dilim domates yerleştirip 15 dakika daha fırınlayın. Rendelediğiniz kaşar peynirini de dilimlere paylaştırarak 5 dakika kadar daha peynir eriyene dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder