2 Ağustos 2016 Salı

KAYMAÇİNA/ tatlılar

Krem Karamel'in Balkanlar versiyonu bu lezzet; aynı zamanda hafifliği ile de baş tacı olacak. Yumurtadan çekincesi olmayan herkes için unsuz, yağsız ve yapımı kolay. Ben şekerini de bir tık azalttım. Daha görsel ve servise yönelik bir sunum için porsiyonluk kaplarda sıcak su içinde benmari yöntemiyle fırınlamak da harika olacaktır zannımca...

Malzemeler; 5 adet yumurta, 1-1,5 bardak toz şeker, (1 bardak kullandım) 1 lt.süt, 1 paket vanilya


Fırınınızı 160 derecede ısıtın. Yumurtaları çırpın. Sonra da şekerle beraber krema kıvamına gelene dek iyice çırpın. Süt ve vanilya ilavesiyle son kez karıştırın. Kare formlu bir borcam kaba karışımı döküp sıcak fırına verin. 1,5 saat üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Tatlınızı oda sıcaklığına gelene dek dinlendirdikten sonra en az 8 saat buzdolabında soğutun. Afiyet, bal-şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder