2 Ağustos 2016 Salı

GAZPACHO/ çorbalar

Çiğ sebzelerden yapılıp soğuk servis edilen domates bazlı Güney İspanya kökenli bu çorba; bizim Bostana sa latasına çok benziyor. İki ülkenin de Arap kültüründen etkileşimi ile yerleşen bu tariflerden hangisini denerse niz deneyin; bir yaz günü serinlemek ve hafiflemek için harika olacaktır.

Malzemeler; 2-3 adet domates, 2 adet salatalık, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 1-2 adet kırmızı biber, 5-6 adet sivri biber, 3 dilim tost ekmeği, 2 kaşık sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber, su


Salatalık ve domateslerin çekirdeklerini alıp domatesleri soyduktan sonra irice doğrayın. Çekirdeklerini temiz lediğiniz biberleri ve soyulmuş sarımsak dişlerini de kabaca doğrayın. Tost ekmeklerini/ veya daha çok sevdi ğiniz tok bir ekmeği../ parçalayıp sirke ile ıslatın. Tüm malzemeyi homojen bir kıvama gelene kadar rondodan çekin. Zeytinyağı, tuz, biber, eğer varsa sevdiğiniz başka bir baharat ve çorbada sevdiğiniz kıvama gelene dek su ekleyerek tekrar rondodan geçirin. Ben ayrıca fesleğen ekledim, maydanoz, dereotu da konabilir me sela.. Çorbayı iyice soğutarak servis edin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder