11 Ağustos 2016 Perşembe

KIZILCIK SORBE/ tatlılar

Sorbe yüzde yüz meyve püresi bazlı iken dondurma süt esaslıdır. Lezzetli bir serinlik için her ikisini de tercih e dip de dondurma makinem yok diyorsanız, sorbe'nin ana şemasını anlatayım. Herhangi bir meyve püresi/ ve ya limon-portakalda suyu/ ile bire bir ölçüde hazırlanmış ve soğutulmuş şerbeti karıştırarak ve limon suyu ek leyerek buzluğa yerleştirin. Kıvamlı bir hale gelene kadar saatte bir harmanlayarak yaklaşık 6 saat dondurun.

Malzemeler; 350 gr kızılcık, 1 bardak su, 1 bardak toz şeker, 1 adet limon suyu

Yıkadığınız kızılcıkları su ilavesiyle kaynatın. Şekerini verip 10 dakika daha kaynatın. Elekten geçirip elde ettiğiniz püreye limon suyunu ekleyin. Karışımı koyduğunuz kabı buzluğa alıp yaklaşık saatte bir karıştırın. Homojen bir kıvama geldiğinde servise hazırdır, afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder