Google+ Followers

6 Şubat 2017 Pazartesi

DOMATESLİ TAVUK/ et yemekleri

Malzemeler; 4 adet tavuk pirzola, 10 adet çeri domates, 1 kutu domates konservesi, 2-3 diş sarımsak, 1 adet çili biber, zeytinyağı, tuz, karabiber, biberiye, kimyon, zerdeçal


Domatesin domates gibi olmadığı kış günlerinde yapabileceğiniz bu nefis yemek için önce tavuk pirzolaları zerdeçal,kimyon, tuz ve karabiberle bulayıp marine edin. Bir tavaya alıp az yağda iki taraflarını da mühürleyerek soteleyin. Diğer tavaya ikiye kestiğiniz çeri domatesleri çentilmiş sarımsak ve kıyılmış çili biberiyle alın. Yağ ve biberiye ilavesiyle 3-5 dakika çevirin. Domates konser vesi, biraz su, tuz ve biber ekleyerek bir taşım kaynatın. Domates ağırlıklı bu karışıma 1 tatlı kaşığı şeker de çok yakışır. Sosu sotelenmiş tavukların üzerine dökerek kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder