6 Şubat 2017 Pazartesi

ZERDEÇALLI KUSKUS RİSOTTO/ makarnalar+ pilavlar

Malzemeler; 2 bardak kuskus, 1 litre su veya tavuk suyu, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 1/2 demet maydanoz, 1 parmak zencefil, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 avuç kuru üzüm ve 1 avuç yaprak badem, zeytinyağı, tereyağı, tuz, karabiber, 100 gr bergama tulumu

Küp doğradığınız soğanı ve ince çenttiğiniz sarımsağı tencereye koyduğunuz 2 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık te reyağında rengi değişene dek çevirin. Kuskusu da ilave edip 2-3 dakika kavurun. Rendelediğiniz zencefili 1- 2 dakika karıştırıp hazırladığınız ılık sudan 2-3 kepçe ekleyin. Karıştırarak suyunu çektirin ve zerdeçalı ilave edin. Her seferinde 2-3 kepçe su ilavesi ve çektirme ile devam ederken önce kuru üzüm ve bademleri, sonra da baharatlarını ekleyin. Kuskus pişip yemeğin kıvamı risotto aşamasına gelince altını kapatıp bağlamak için 1 kaşık tereyağı, rendelenmiş bergama tulumu ve kıyılmış maydanozları ilave edin. Karıştırarak yağ ve peynirin eritilmesinin ardından risottonuz sıcak sıcak servise hazırdır, afiyet olsun
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder