14 Mayıs 2014 Çarşamba

HOLLANDEZ SOSLU KUŞKONMAZ/ sebze yemekleri

Artık Kuşkonmaz namı diğer Asparagus, en sevdiğim sebzelerden biri oldu. Nasıl oldu derseniz; bir demet kuşkonmazın 1/4'lük sert kısmını kırıp attıktan sonra bir fırın kabına yayıp zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayarak ( 2 diş ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz) 180 derecede ısıtılmış fırın da sebzeler yumuşayana dek 20 dakika pişirmeniz yeterli oluyor.
Gelelim ünlü Hollandez sosuna, o da çok kolay. Hollandez sos; katı yağ, yumurta ve limondan müte şekkil Fransızlara ait bir sos. İsminde Hollanda kelimesinin geçmesinin nedeni, Hollandalıların bir so sundan esinlenerek üretilmesi.

 
Malzemeler; 1 demet kuşkonmaz, tuz, karabiber, zeytinyağı (Ancak sosla servis edecekseniz çok az yağ öneririm. Çünkü sos çok yağ kapsıyor)
2 adet yumurta sarısı, 200 gr tereyağı veya margarin, 1 adet limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber

Oda sıcaklığındaki yumurta sarılarını, limon suyu ve baharat ilavesiyle robotta çırpın. Yağı bir kapta  cızırdayana dek eritin. Robotu yavaş devirde çalıştırmaya devam ederken yağı çok yavaş şekilde karı şıma ekleyin. Böylece yumurta sarıları pişmeden sos oluşacaktır. Tüm malzeme harmanlanıp soğudu ğu zaman Hollandez sosunuz servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder