14 Mayıs 2014 Çarşamba

SEBZE SOSLU TAVUK BAGET/ et yemekleri

Tavuk için daha önceden hazırladığım maydanozlu bir marinasyon macununu geliştirdim, ancak görüldüğü üzere isim geliştiremedim, idare edin lütfen!

Malzemeler; 6 adet tavuk baget (veya 2-3 adet tavuk but/ burada önemli detay tavuğun derili olması) 1 demet maydanoz, 3-4 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 1-2 adet çili biber, 1 adet limon suyu, zeytin yağı, tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Tüm malzemeyi robotta çekerek macun haline getirin. Tavuk parçalarının derilerini esneterek deri altlarını macunla doldurduktan sonra kalan karışımı tavukların üzerine sürün ve 1-2 saat marine edin.  180 derecede ısıtılmış fırında tavuklar nar gibi kızarana dek pişirin. Vee, tavsiyem yanında havuç veya turp salatası ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder