Google+ Followers

14 Mayıs 2014 Çarşamba

PORTAKALLI PARFE/ tatlılar

Geçte olsa sıcaklar başlıyor, yaşasın.. Artık parfeler, dondurmalar, buzlu içecekler zamanı. Siz de soğuk tatlı seviyorsanız portakal milat olmadan bu tarifi deneyin.

Malzemeler; 3 adet yumurta, 3 kaşık pudra şekeri, 3 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu, 1 tatlı ka şığı tarçın, 2 paket krem şanti, 2 bardak süt, 10 adet beze

Hazır krem şantileri süt ile blenderdan geçirip yoğun krema kıvamına getirdikten sonra buzdolabına   kaldırın. Bir kasede yumurtaları şeker ilavesiyle iyice çırptıktan sonra tarçın, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip tekrar çırpın. Karışımın içine elinizle ufaladığınız bezeleri katın. Soğumuş kremayı harca katlayıp karıştırarak katın. Streç film ile kapladığınız bir kaba karışımı döküp düzleyin ve strecin kenarları ile üstünü de kapatın. Parfe donana kadar buzlukta soğutulduktan sonra servise ha zırdır, afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder