23 Nisan 2014 Çarşamba

KİVİ SOSLU MEYVE BAHÇESİ/ tatlılar

Malzemeler; 1 kase çilek, 1 kase yeni dünya, 1 adet portakal, portakal kabuğu rendesi, 1 shot votka, (ya da cin, rom vs..) 2 kaşık pudra şekeri, sos için 2 adet kivi, 3 kaşık yoğurt, 1 kaşık pudra şekeri

Aslında bu tatlıya "kalmış meyve bahçesi" diyecektim de itici bir isim olur diye başlıkta vazgeçtim. Mutlaka her evde görüntüsü iştah açmayan ama lezzeti kavi ve atmaya kıyamadığınız her meyveden bir- iki adet kalmış olabiliyor. Ve evet, onları değerlendirmenin en iyi yolu "meyve salatası" Bu tarif te ben çilek ve yeni dünya kullandıysam da o gün sizin evinizde hangi meyveler varsa onları tercih e din.
Meyveleri yıkadıktan sonra çilekleri ve soyduğunuz yeni dünyaları dörde bölün. Bir kaseye meyvele ri alıp üzerlerine portakal suyu ve kabuk rendesini, şekeri, votkayı ilave edin. Kaseyi streç filmle kapatıp buzdolabına alın. Kivi, yoğurt ve pudra şekerini rondodan geçirip sosu hazırlayın. Kuplara önce meyve karışımından yerleştirip üzerlerine kivili sostan dökünce meyve bahçeleriniz hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder