6 Nisan 2014 Pazar

KİRAZLI KLAFUTİ/ tatlılar

"Clafoutis" bir Fransız spesiyali. Geleneksel olarak meyvenin üzerine krep hamurunun dökülüp pişiril mesiyle hazırlanır. Limousin ve Alsace bölgesi orjinli, nineden toruna klasik bir tatlı olan klafuti; te melde kirazla yapılır. Ancak uygun meyvelerle de uygulanıyor. Örneğin; mürdüm eriği, yaban mersi ni, vişne ve böğürtlen gibi.. Sevgili kiraz, geç bahar ve yaz başı meyvesi olduğu için ben de klafutiyi donmuş vişne ile yaptım ama orijinal ismini saklı tuttum.

Malzemeler; 300 gr vişne, 180 ml süt veya krema, 2 adet yumurta, 1 paket vanilya, 4 kaşık toz şeker, 4 kaşık un, 1-2 kaşık pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, 1 tutam tuz ve muskat, tereyağı

Fırın kabınızın dibini ve yanlarını iyice yağlayıp hazırlayın. Fırınınızı 180-190 derecede ısıtın. Meyve leri fırın kabının zeminine dizin. Bir kasede süt veya kremaya teker teker yumurtaları katarak çırpın.  Vanilya, tuz ve muskat rendesi, limon kabuğu ilavesiyle karıştırın. Elediğiniz toz şeker ve un karışımı nı kaseye azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışım pürüzsüz bir boza kıvamını alınca mey velerin üzerine döküp fırına verin. Servisten önce ağız tadınıza göre pudra şekerini tatlının üzerine serpin, afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder