6 Nisan 2014 Pazar

PORTAKALLI SALSA/ salatalar+zy. yemekler

Malzemeler; 3-4 adet kereviz sapı, 1 adet çili biber, 1 adet portakal, 1 adet mandalina suyu, 1 avuç kapari, zeytinyağı, tuz, 1 kaşık bal

Portakalın alt ve üst kapaklarını alıp diklemesine yerleştirerek dış kabuklarını soyun. Tüm dilimlerini zarlarının arasından çıkarıp salata kasesine alın. Posanın suyunu ve mandalina suyunu ilave edin. Çok ince kıydığınız çili biber ve kereviz saplarını kapari ile beraber salataya ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve balı çırparak ( isteğe göre hardal ve karabiber de ekleyebilirsiniz/acı-tatlı dengenizle ilgili) hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder