20 Nisan 2014 Pazar

BİSCOTTİ/ tatlılar

Bir tür İtalyan bisküvisi olan Biscotti'nin en önemli özelliği iki defa pişirilmesidir. Diğer bir özelliği de halihazırdaki malzemelerinizle her an farklı bir biscotti yapabilecek olmanızdır. Örneğin; fındık, çikolata, kakao, kuru incir, hurma, badem hemen şimdi aklıma gelen farklı malzemeler. Kıtır kıtır olan bu bisküvi, bizim Selanik gevreğine de benzer.

Malzemeler; 2 adet yumurta, 100 gr. tereyağı, 2,5-3 bardak un, 3/4 bardak toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 fiske tuz, tarçın, 1/2 çay bardağı kuru üzüm, 1/2 çay bardağı yaban mersini, 1 çay bardağı ceviz içi kırığı, 6 adet kuru kayısı

Tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaları ve şekeri ilave edip iyice çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve tarçını eleyerek bir kaseye alın. Yaş ve kuru malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kuru üzüm, ya ban mersini, ceviz içi kırığı ve kıydığınız kuru kayısıları ilave edip düz zemine alarak homojen hale gelene dek yoğurun. fırın tepsisi boyunda, bir karış kalınlığında dikdörtgen bir somun şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye alın. Hamur ölçüsüne veya tepsi boyutuna göre iki somun çıkabilir, böyle bir durumda tepsiye altlı-üstlü, aralıklı olarak yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Bisküvi somunu ılıyınca keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dilim leri yanlamasına tekrardan tepsiye dizip ısısı 160 dereceye indirilmiş fırına verin. Bisküvileriniz 15 20 dakika sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder