Google+ Followers

23 Nisan 2014 Çarşamba

KOLA SOSLU TATLI-ACI TAVUK/ et yemekleri

Malzemeler; 5-6 parça tavuk kalça, 3-4 adet çili biber, 1/2 bardak halapeno biberi turşusu, 3 diş sarım sak, 4 kaşık soya sosu, 1/2 bardak esmer şeker, 1 parmak zencefil rendesi, 200 ml'lik kola, 2 adet li mon suyu, zeytinyağı, karabiber

Kolayı bir kaserolaya alıp içine rende zencefili, çok ince kıydığınız biberleri ve sarımsağı ekleyin. So ya sosu, yağ, şeker, limon suyu ve karabiber ilavesiyle şeker eriyene dek karıştırarak harlı ateşte sosu pişirin. Ateşi kısıp sos koyulaşana dek pişirmeye devam edin. Sos ılıyınca tavuk parçaları ile birlikte bir kaseye alıp karıştırın ve tavukları iki saat marine edin. Bir fırın kabına tavuk parçalarını döşeyip ü zerine sosu gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında önce folyo ile kapatarak 30 dakika, sonra üstü açık 15 dakika fırınlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder