14 Nisan 2014 Pazartesi

HAVUÇLU DİP SOS/ mezeler

Malzemeler; 4 adet havuç, 2-3 diş sarımsak, 100 gr. beyaz peynir, 1 adet limon suyu, 1 kaşık bal, 1/2 demet nane, kimyon, tuz, karabiber, zeytinyağı

Bandırarak yenmek için yanında kraker veya cipsle sunulan iştah açıcılar; hem çok pratiktir, hem de çok lezzetli. Havuçlu olan da kaideyi bozmuyor. Havuçları ovalayarak yıkayın ve 2-3 parçaya bölüp tuzlu kaynar suya alın. 15 dakika haşlayıp süzün. Sarımsakları tuzla ezin. Havuçları, sarımsak, pey nir, bal, yağ, limon suyu ve baharatlarla birlikte rondodan geçirip sos kıvamına getirdikten sonra ya pabileceğiniz tek şey afiyetle yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder