14 Nisan 2014 Pazartesi

KREMA KALBİ/ mezeler

"Coeur a la creme"; klasik bir Fransız tatlısı. Ancak benim bugün uyguladığım gibi aperatif olarak ser vis edilen tuzlu çeşitleri de mevcut. Fransızların bu tarif için kullandıkları kalp biçiminde delikli bir metal kapları var. "O kabı bulamadım, kalp şekline de takıntım yok" diyorsanız, tülbent yerleştirdiğiniz tel süzgeci  kalıp olarak kullanabilirsiniz.

Malzemeler; 225 gr. krem peynir, 2 bardak krema, 4-5 dal taze soğan, (bulursanız Frenk soğanı tercih sebebi) 1/2 demet dereotu, tuz, karabiber, pul biber, 1 adet limon suyu

 
Krem peyniri tahta kaşıkla ezerek tel süzgeçten bir kaseye geçirin. Krema, ince kıyılmış soğan ve de reotu, limon suyu ve baharatları ilave edip iyice karıştırın. Karışımı içine tülbent serilmiş süzgece  yerleştirip tülbendi etrafına sararak düzleyin. Süzgecin altına bir kase koyup krema kalbini  bir geceliğine buzdolabına kaldırın. Sunum esnasında tüm suyundan arınmış olan kremayı tülbentten çıkarıp ters çevirerek servis tabağına kaydırdıktan sonra kraker, galeta veya ekmekle beraber sofraya alın, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder