6 Nisan 2014 Pazar

PEYNİRLİ HAMUR KROKET/ mezeler

Aslında bu kroketler gnocchi'ye benziyor. Ancak içinde patates olmadığı gibi haşlanarak da hazırlan mıyor. Kroket gibi derin yağda kızartılmadığı için ( ki bana hep ağır gelmiştir) hafif. Meze veya ara sıcak olarak kullanabileceğiniz bu tarif; bir domatesli sos veya pesto sosla bir likte servis edildiğinde ana yemek seviyesine çıkacak kadar da doyurucu. Ayrıca illa İtalyanvari bir lezzete de ihtiyaç yok, mesela kaşar peyniri rendesi ve krem peynir ikilisini kullanabilirsiniz.

Malzemeler; 300 gr un, 100 gr parmesan peyniri rendesi, 350 gr mascarpone, 2 adet yumurta, tuz, ka rabiber, kekik, zeytinyağı ve tereyağı, balzamik sirke

Unu bir karıştırma kabına alıp peynirleri, yumurtaları ve baharatları ilave edin. Malzemeleri karıştırıp yoğurduktan sonra hamuru üç parçaya bölün. Her bir parçayı sosis şekline getirip 2 cm.lik lokmalar halinde kesin. Önceden ısıttığınız tavaya biraz zeytinyağı ve biraz tereyağı ekleyip yağlar kızınca kro ketleri ilave edin ve her iki yüzlerini de kızartın. Tabağa aldığınız kroketlere balzamik sirke gezdire rek servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder