26 Eylül 2014 Cuma

GRİBİCHE SOSU/ mezeler

Fransız orijinli bu nefis sos beyaz etli balık veya patates, kuşkonmaz gibi sebzelerle beraber soğuk tüketiliyor. Ben de niye salata sosu olarak kullanılmasın dedim, oldu mu; çok iyi oldu. Semizotu, roka, kabak, çeri doma tes ile hazırladığım salataya bu sos çok yakıştı. Klasik tarifinden tek farkı tarhun otum olmadığı için yerine yi ne baskın aromalı ada çayı kullandım.

Malzemeler; 1 adet haşlanmış yumurta beyazı, 2 adet haşlanmış yumurta sarısı, 1 kaşık kapari, 1 kaşık har dal, 3-4 adet kornişon turşu, 3-5 yaprak tarhun, 1/4 demet maydanoz, 1 kaşık sirke, 1/2 adet limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber


Haşlanmış yumurta sarılarını zeytinyağı, hardal, sirke, limon suyu ve baharatlarla beraber bir kasede iyice ezin. Yumurta akı (ki isterseniz 2.nci akı da kullanabilirsiniz, sos biraz koyu oluyor), kornişon turşu, maydanoz ve tarhun ile tuzu alınmış kaparileri çok küçük kıyın. Tüm malzemeleri karıştırınca gribiche sosunuz servise hazır dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder