20 Eylül 2014 Cumartesi

HURMA DONDURMASI/ tatlılar

Malzemeler; 16 adet hurma, 1/2 lt süt, 5 adet ceviz

Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp ikiye böldükten sonra rondoya alın. Sütü bir kapta elinizi değdirebileceğiniz sıcaklıkta ısıtın. Ilık sütü rondoya ilave edip kabı kapatın. Havlu ile örtüp 2 saat dinlendirdiğiniz uyuyan hurmaları mutfak robotunda çekip püre haline getirin. Cevizleri de ilave edip bir kez daha çekin. Dondurma harcını yayvan bir kaba alıp buzluğa koyun. Sertleşmeye başladıktan sonra her yarım saatte bir karıştırarak dondurma kıvamına getirmeniz yaklaşık 4 saati alacaktır. Bu dondurma hem de şekersiz, daha ne olsun..afi yet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder