7 Eylül 2014 Pazar

SERİN, ÇITIR YAZ SALATALARI/ salatalar


Serin, taze, çıtır lezzetler deyince aklıma kabak ve salatalık geliyor. Aşağıda çiğ kabaklı bir salata tarifi verdim Diğer denenebilecek kombinasyonlardan da burada bahsedeyim. Tabii siz farklı karışımlarla damak lezzetini ze uygun daha bir sürü salata oluşturabilirsiniz.
Salatalığı boylamasına ince traşlayıp nane, taze soğan ve siyah zeytin ile hazırlayacağınız tabak nefis olacaktır. Ya da salatalık rendesi, limon suyu, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiber ile hazırladığınız sosu semizotu, dilim lenmiş elma veya armut, lor peyniri ve kuru üzüm karışımının üzerinde servis edebilirsiniz.

Malzemeler; 2 adet kabak, 1 demet roka, yarım demet nane, 1 avuç ceviz ve kuru üzüm, limon suyu, balzamik sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber

Kabakları kabak soyacağı veya varsa daha iyisi giyotin rende ile boylamasına ince şeritlere ayırın. Otları kıyıp ilave edin. Islatılıp süzülmüş üzümleri ve kırık cevizleri üzerine serpiştirin. Yağ, sirke ve baharatlarla hazırladığınız sosu döktüğünüzde salatanız hazırdır. Salata değil ana yemek niyetine tüketmek isterseniz benim gibi salam/ ya da peynir ekleyin, yeterince doyurucu oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder