20 Eylül 2014 Cumartesi

LOR PEYNİRLİ RAVİOLİ/ makarnalar+pilavlar

Makarnanın temel malzemeleri un ve yumurta. Her 100 gr un için 1 adet yumurta kullanılır. Hamur yapımı için su miktarı belirtilmez. Çünkü kullanılan un ve yumurtanın karakteri ve dış etkenler hamurun ihtiyaç duyduğu su oranını etkiler. Siz en iyisi bir bardak su bulundurup yoğurdukça azar azar su ilave ederek hamuru kulak me mesi kıvamına getirin.


Malzemeler; 300 gr un, (+ hamuru açarken kullanmak için ekstra un) 3 adet yumurta, 1 kaşık zeytinyağı, tuz ve su/ 250 gr lor peyniri, 4-5 adet taze soğan, 1 veya 2 adet kırmızı biber, birkaç tutam kıyılmış nane/ 3 adet domates, bir tutam kıyılmış fesleğen, tuz, karabiber, zeytinyağı, servis için rendelenmiş parmesan peyniri

Un, tuz, zeytinyağı ve yumurtaları bir kapta karıştırıp yoğurun. Su ekleyerek kıvamında hamur tutturun. Hamuru incecik açıp unlu bir zemin üzerine serin. İnce kıyılmış biber, taze soğan ve nane ile 250 gr lor peynirini karıştırıp çeşnilendirin. İç harçtan çay kaşığı ile parçalar alıp hamurun üzerine 3-4 cm aralıkla yerleştirin. Ravioli karelerini kesip dolu karelerde harcın etrafına su sürdük ten sonra boş kareleri üzerine kapatın. Arada hava kalmamasına dikkat ederek hamuru iyice yapıştırın. Raviolileri unlanmış bir tepsiye dizin. Sos için domatesleri rendeleyip biraz su, tuz, karabiber, zeytinyağı ve fesleğen ilavesiyle önce yüksek, sonra kısık ateşte koyu kıvama gelene dek pişirin. Tuzlu kaynar suda raviolileri 5 dakika kadar haşlayın. Hepsi suyun üzerine çıkınca kevgirle alıp domates sosunun içine koyun. 1-2 dakika beraber ısıttıktan sonra parmesan peyniri rendesi ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder