29 Ekim 2014 Çarşamba

MANTARLI SPAETZLE/ makarnalar+pilavlar

Spaetzle, İsviçre ve Avusturya mutfaklarında çok bilinip sıkça pişirilen "çabuk makarna" diyebileceğimiz bir hamur yemeği. Akışkan hamuru için kullanılan bir aparatı varsa ve o yoksa kevgir öneriliyorsa da benim ren de kullanmak daha kolayıma geldi.

Malzemeler; 160 gr un, 40 gr mısır unu, 2 adet yumurta,80 ml süt, tuz /  400 gr mantar, tereyağı, kekik, 2-3 diş sarımsak, tuz, karabiber

Temizlediğiniz mantarları doğrayıp ince kıydığınız sarımsak, tuz, biber ve kekik ilavesi ile tereyağında sotele yin. Mantarların altını kapatıp bir tencerede su kaynatın. Un, mısır unu, süt, tuz ve yumurtaları karıştırıp sulu ca bir hamur elde edin. Bu karışımı kaşıkla rendeden geçirerek kaynar suya akıtın. Yapışmaması için arada karıştırın. Su yüzeyine çıkanları hemen toplayarak mantarlara ilave edin. Haşlama işlemi bitince makarna ve
mantarları bir taşım pişirerek servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder