31 Ekim 2014 Cuma

NARENCİYE KEKİ/ tatlılar

Aslında bu kek benim için kumkuatlı kek. Datça'daki bahçemizden ilk mahsul 12 adet kumkuatı değerlendir mek için böyle bir tariften daha iyisi olamazdı.

Malzemeler; 150 gr tereyağ (oda sıcaklığında), 150 gr toz şeker, 5 adet yumurta sarısı, 2 adet yumurta akı, 75 gr un, 75 gr nişasta, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 adet portakal kabuğu rendesi, kumkuat, pudra şekeri

Tereyağını 125 gr şeker ilavesiyle iyice çırpın. (Tereyağını önce eritip soğutarak şekerle daha kolay çırpabile ceğiniz gibi çorba vs.de kullandığınız el blenderından da faydalanabilirsiniz) Yumurta sarılarını teker teker ekle yerek çırpmaya devam edin. Kalan şeker ile yumurta aklarını kar haline gelene dek başka bir kapta çırpın. Sarılı karışıma un, nişasta, kabuk rendeleri ve dilimlenmiş kumkuatları ekleyerek karıştırın. Son olarak yumur ta aklarını söndürmeden katlayarak karışıma ilave edin. Kek kalıbını yağlayıp dibine yağlı kağıt yerleştirin. Kek harcını kalıba yerleştirip önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kek ılındıktan sonra alttaki yağlı kağıdı çıkararak servis tabağına alın ve pudra şekeri serperek süsleyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder