9 Kasım 2014 Pazar

LİMON KREMALI, YABAN MERSİNLİ CUPCAKE/ tatlılar

 Malzemeler; Kek/ 1 bardak un, 1 bardaktan bir parmak az toz şeker, 125 gr oda sıcaklığında tereyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, bir çimdik tuz, 1adet limon kabuğu rendesi, 2 adet yumurta, 100 ml süt, 2 kaşık yoğurt, 1/2 bardak taze yaban mersini
Limonlu krema/ 100 gr oda sıcaklığında tereyağ, 1 adet limon kabuğu rendesi, vanilya, 200 gr pudra şekeri, 2 tatlı kaşığı süt
Bir başka krema/ (bu kremanın özelliği donması ve şekerleme katmanı haline gelmesi) 1 adet yumurta akı, ya rım limon suyu, 150 gr pudra şekeri
Süsleme için yaban mersini


Kuru malzemeleri bir kasede karıştırın. Bir başka kapta tereyağı, toz şeker ve limon kabuğu rendesini mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Süt ve yoğurt ilavesiyle tekrar çırpın. Mikserin devrini düşürüp kuru malzeme karışımını 2 aşamada ekleyerek karıştırın. Yaban mersinlerini ekleyip kaşıkla karıştırın. Fırını 170 derecede ısıtın. Kek harcını cupcake kalıplarına üstte 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. 20-25 dakika fırında pişirin.


Krema için tereyağ, limon kabuğu rendesi, vanilya ve pudra şekerini çırparak kıvamlandırın. Süt ekleye rek karıştırın. Fırından çıkarılıp ılınan kekleri krema ve yaban mersini ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder