26 Kasım 2014 Çarşamba

MISIR EKMEĞİ/ hamurişleri

Malzemeler; 1 fincan un, 1 fincan mısır unu, 1,5 fincan süt, 1,5 kaşık erimiş tereyağ, 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz, karabiber, pul biber, 1 küçük paket haşl. mısır konservesi, 100 gr çedar (veya kaşar) peyniri rendesi, 1 fincan kıyılmış halapeno turşusu, 1-2 çay kaşığı toz şeker

Bütün malzemeleri bir kasede iyice harmanlayın. Sıvı yağ ile yağladığınız fırın kabına karışımı alıp önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Meksika esintili mısır ekmeğiniz servise hazırdır; ister ek mek olarak, ister 5 çayının yanında hamurişi olarak tüketmek sizin zevkinize kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder