18 Kasım 2014 Salı

BALKABAKLI BÖREK/ sebze yemekleri

Aslında bir çeşit mücver olduğu için malzemelerden yağı çıkartıp tavada kızartarak da yapabilirsiniz.

Malzemeler; 500 gr. balkabağı, yarım demet dereotu ve taze soğan, yarım bardak un, 2 adet yumurta, 100- 150 gr beyaz peynir, 2 kaşık zeytinyağı, tuz, karabiber, muskat, isteğe göre zerdeçal (rengini kuvvetlendirir)

Balkabağını rendeleyin. Dereotu, taze soğanı ince kıyıp peyniri ezin. Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında harmanlayıp yağlanmış fırın kabına döşeyin. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ben kelepçeli kek kalıbı tercih ettim, pastavari bir sunumu oldu, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder