18 Kasım 2014 Salı

KAHVALTI PİZZASI/ hamur işleri

Bu tarife ne kadar "hamur işi" denir, çok su kaldırır! Canım "pizza" istediğinde saat sabahın 8'iydi. Yarım saatte hamur yoğurup mayalandıramayacağıma göre çok kolay ve pratik olan bu kombinasyonu yarattım.


Malzemeler; 1 adet tam tahıllı tortilla, 6-8 adet çeri domates, 3-5 dal roka, ( varsa fesleğen/ roka vardı da  kullandım) 2 kaşık labne, 1 dilim kaşar peyniri, 2-3 dilim sucuk, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber

Fırını 180 derecede ısıtın. Tortillanın altını yağlayıp tepside fırına 5 dakikalığına vererek çıtırlaştırın. Domates leri 6 ila 8'e bölün, rokayı parçalayın, sucuğu küp küp kesin. Kaşar peyniri küplerini labne ile iyice çırpın, hat ta kaşarı rendeleyin ki muhtemelen daha iyi karışacaktır. Fırından çıkardığınız tortillanın üzerine önce doma tesleri ve rokayı serpiştirin. Kullandığınız roka gibi otlar varsa yanmaması adına peynir katmanının altında kal sın. Üzerine peynir harcını sıvayıp sucukları yerleştirin. Az bir tuz, biber ilavesi ile tepsiyi 10 dakika için tekrar fırına verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder