18 Kasım 2014 Salı

4 PEYNİRLİ GNOCCHİ/ makarnalar+pilavlar + ( MANTARLI, ZEYTİNLİ SOS)

Daha öncede "gnocchi" yapmıştım, ancak sosu farklıydı. Çok popüler bu İtalyan sosu ile de denedim, tavsiye olunur. Gerçek 4 peynirli sosta "gorgonzola ve fontina" olduğunu, ama bulmanın ve almanın zor olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Malzemeler; 200 gr krema, 80 gr mozarella, 80 gr kaşar peyniri, 80 gr parmesan peyniri, 1 kg patates, 300 gr un, 1 adet yumurta, tuz, zeytinyağı, tereyağı, yarım demet maydanoz

Patatesleri küp keserek kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Suya tuzu kaynayınca eklemenizi öneririm. Soğuyunca un, tuz ve yumurta ilavesiyle yoğurun. Streç filme sardığınız gnocchi hamurunu buzdolabında dinlendirin. Krema, küp mozarella, tüm kaşar ve parmesanın rendelenmiş yarısını bir kaba alıp benmari usulünde arada bir karıştırarak eritin. Tuz eklemeyin, ama karabiber yakışıyor. Altta kaynayan suyun yüksekliği üst teki kaba değmese iyi olur. Unlu zemine aldığınız hamurdan parçalar koparıp ince uzun silindirler halinde yu varlayın. 2'şer cm eninde kesip elinizle yuvarlayıp hafif unlu bir tepsiye dizin. Bir tencerede su kaynatıp su gö bek atınca yağ ve tuz ekleyin. Suya kevgirle eklediğiniz gnocchiler su yüzeyine çıkınca bir kaba alın. Tüm haş lama işlemi tamamlanınca gnocchileri tereyağı ilavesiyle soteleyin. Artık peynirli  sos ve kıyılmış maydanozla servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.






MANTARLI, ZEYTİNLİ SOS

Değişik bir domates sosuna ne dersiniz? Gnocchi'de kullanabileceğiniz gibi en başta makarna sosu olmak üzere farklı yerlerde değerlendirebileceğiniz muhteşem aromalı bir sos, bana güvenin.

Malzemeler; 1 çay bardağı kuru mantar, 2-3 parça ançuez, 2 diş sarımsak, 2-3 adet domates, 6-8 adet zeytin, 1 adet çili biber, tuz, karabiber, zeytinyağı, kuru fesleğen

Kuru mantarları 1 bardak sıcak suda yumuşatıp çıkarınca kabaca kıyın. Kıyılmış sarımsak, mantar ve zeytinleri kabuklarını soyup birkaç parçaya böldüğünüz biber ve domateslerle birlikte robota alın. Mantarın haşlama suyundan 1/4 bardak ilave edin. Baha ratları ve ançuezi ekleyerek tüm malzemeyi rondodan geçirin. Sosu yağ ilavesiyle domatesin çiğliği geçene dek pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder