18 Kasım 2014 Salı

BALKABAĞI ÇORBASI/ sebze yemekleri

Malzemeler; 500 gr bal kabağı, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 1 adet çili biber, 1 parmak zencefil, zer deçal, tuz, karabiber, zeytinyağı, 5-6 bardak tavuk suyu, (veya su) 1/2 limon suyu, yarım demet maydanoz, krema

Bal kabağını dlimleyip fırın tepsisine dizin. Tuz, karabiber ve yağla çeşnilendirerek 30 dakika civarında yumuşayana dek fırında pişirin. Doğradığınız soğanı, kıydığınız biber ve sarımsağı, rende zencefili bir tencere de yağ ilavesiyle kavurun. Baharatları ekleyin. Ezdiğiniz (veya küp kestiğiniz/ çok önemli değil, sonuçta püre haline gelecek) bal kabaklarını ve sevdiğiniz yoğunluk miktarına göre tavuk suyunu ekleyerek bir taşım pişirin. Çorbayı blender'dan geçirdikten sonra limon suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyin. 5 dakika sonra çorbayı ateş ten alıp tabaklayın. Serviste her kaseye 1-2 kaşık krema ilavesi hem görsel açıdan hem de lezzet açısından ke yifli oluyor, afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder