9 Kasım 2014 Pazar

ZENCEFİLLİ GAZOZ ve MANDALİNATA/ içecekler

ZENCEFİLLİ GAZOZ

Malzemeler; 100 gr taze zencefil, 2 kaşık esmer şeker, 2 adet limon kabuğu rendesi ve limonların suyu, 1 lt soda




Zencefili soyup bir kaba rendeleyin, limonların kabuğunu da rendeleyin. Şeker ilave edip havanla tüm malze meyi ezin. Limon suyu ve soda ekleyip karıştırdıktan sonra 10 dakika demlendirin. Süzgeçten geçirip kavano za alın. Soğuttuktan sonra ya da bol buz ilavesiyle servis edin.



MANDALİNATA

Malzemeler; 3 bardak mandalina suyu, 2 bardak toz şeker, 3 adet mandalina kabuğu rendesi, 1 parmak zen cefil rendesi, 3-5 yaprak nane


Tüm malzemeyi bir kavanoz veya şişeye alarak karıştırın. Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak buzdolabında 2 gün bekletin. Bir elekten geçirerek süzün ve şişeleyin. Serin bir yerde 2-3 günde bir çalkalayarak 3-4 hafta demlendirin. Servis esnasında bardağa 2-3 parmak konsantre mandalinata koyup üzerini soğuk su ile tamam layabilir, alkol veya soda ile kokteyl yaparak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder