26 Kasım 2014 Çarşamba

CAFE' DE PARİS SOSLU BONFİLE/ et yemekleri

Provencal tarzda ki bu sos; ilk olarak 1940'lı yıllarda Cenevre'deki  Cafe' de Paris isimli bir restoranda tanın dı ve popüler oldu. Restoranın sahibi Dumont, büyükbabasına ait sosun yapımını hiç açıklamadı. Ancak dünya çapındaki restoranlara tarifi vermesi üzerine bu lezzetin yayılmasına ön ayak oldu.

Malzemeler; 500 gr bonfile (veya antrikot), zeytinyağı, sosu için/ 100 gr tereyağı, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 100 gr krema, 50 gr rokfor peyniri, 1/2 demet dereotu, (veya maydanoz) 1/2 limon suyu, tuz, kara biber, 1'er çay kaşığı köri, zerdeçal ve kimyon, 1 kaşık hardal


Soğanı ya rendeleyin, ya da çok küçük kıyın. Kıyılmış sarımsakla beraber tereyağında kavurun. Diğer bütün malzemeleri ekleyerek sos kıvamına gelene dek pişirin. Çeşnilendirip az yağladığınız etleri iyice ısıtılmış izli bir tavaya alıp her bir yüzlerini 3-5 dakika pişirin. Etleri dinlendirip olduğu gibi ya da dilimleyerek üzerine gezdir diğiniz sosu ile servis edin. Ben pek aramam ama yanında hep patates kızartması ile servis edilirmiş, afiyet olsun.
         



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder