23 Temmuz 2012 Pazartesi

PUGLİA USULÜ FIRIN PATLICAN/ sebze yemekleri

Malzemeler; 3 adet patlıcan, 2 adet domates, mozarella, kaşar veya dil peyniri, parmesan peyniri, 1 avuç galeta unu,1 veya 2 adet yumurta, 2-3 diş sarımsak, maydanoz, tuz ve zeytinyağı


Patlıcanları kabuğuyla 4 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. ( bostan patlıcanı ise yuvarlak dilimler halin de ) Dilimleri tuzlu suyun içinde üstüne kapak kapatarak yarım saat bekletin, acı suyunu çıkartmak için kağıt havlu ile kurulayın veya hafifçe sıkın. ( bu işlemi kızartmalardan önce de yapın, bu tarifte kızartmada yapabi lirsiniz ancak daha hafif olduğu için ben ızgarada yaptım ) Dilimleri zeytinyağına bulayıp kızgın ızgara tavasın da her iki taraflarını 2 dakika kızartın. Patlıcanların yarısını fırın kabına dizin. Üzerlerine tercih ettiğiniz peyniri yerleştirip daha sonra ince dilimlediğiniz katı yumurtaları dizin. Galeta unu, dövülmüş sarımsak ve kıyılmış sa rımsağı koyup bir tutam tuz ve istenirse karabiber serpin. İkinci kat patlıcanları üste dizdikten sonra rendelen miş veya küp kesilmiş domatesleri yerleştirin ve parmesan peyniri ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fı rında 30 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. Çok lezzetli bu italyan yemeğini yazın mutlaka yapın, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder