31 Temmuz 2012 Salı

KAHVELİ PUDİNG/ tatlılar

Malzemeler; 1 lt süt, 3 silme kaşık un, 3 silme kaşık nişasta, 2 silme kaşık ince filtre kahve, 4 kaşık kakao, 1 paket vanilya, 1 adet yumurta, 100 ml krema, süsleme için rende bitter çikolata veya kakao ya da krem şanti

Yaz sıcağında çok sevdiğim çikolatayı hayatımdan çıkartamadığım için soğuk tatlıların şahı çikolatalı pudingi değişik bir versiyonda denedim. Eğer kahveyi de seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Bu arada internetsiz bir tatile gidiyorum (Datçada internet var, ama bende laptop yok) Tatilde yaptığım yaz işi yemekleri sizinle eylülde paylaşmayı umuyorum. Sevgilerle kısa bir ara..

Un, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın. Yumurtayı da ilave edip karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek bir çırpıcı ile malzemeler özdeşleşene kadar çırpın. Orta ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Üzeri göz göz olunca altını kapatıp vanilya ve kremayı ekleyin. Ilınana dek çırpın ve kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp soğutun. Herhangi bir süsleme malzemesi ile bezeyip servis yapın, hatta yanında bir fincan espresso veya capucino olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder