24 Kasım 2012 Cumartesi

FIRINDA MANTARLI KABAK/ sebze yemekleri

Malzemeler; 6 adet Girit kabağı, 1 adet kuru soğan, 200 gr mantar, yarımşar demet maydanoz ve nane, 2-3 diş sarımsak, zeytinyağı, tuz,  karabiber, kırmızıbiber / Sos; 100 gr ufalanmış peynir, 100 gr süzme yoğurt, 1 kaşık sirke, 1 adet yumurta sarısı, kimyon, tuz, zeytinyağı / ve 6 adet yumurta

Bu tarif aslında her diyet yapan kadının bildiği sandal sefası'nın değişik bir versiyonu, sunumu gösterişli ve man tar eklemesi ile daha proteinli.. Afiyet olsun.


Kabakların saplı kısmını yumurta sarısı genişliğinde kesip kaşıkla içlerini 1 cm kalınlığında kabuk kalacak şekil de oyun ve iyice kurulayın. Piyazlık doğranmış soğanları yağda hafif çevirdikten sonra dilimlenmiş kabak, kıyıl mış otları, peyniri ve baharatları ekleyip soteleyin. Tüm sos malzemelerini bir kasede çırpın. sosu ve diğer malzemeyi karıştırın. İç malzemesini ka şıkla kabaklara üstlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırıp fırın tepsisine dizin. 200 derecede ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayana dek yaklaşık yarım saat pişirin. Her bir kabağın üstüne bir yumurta kırıp tekrar fırına alın ve 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder