6 Kasım 2012 Salı

OKROŞKA/ çorbalar

Malzemeler; 4 adet patates, 2 adet salatalık, 2 adet tavuk göğsü, 2-3 adet  yumurta, 1 lt ayran, 1lt maden suyu, 1 adet turp, yarımşar demet maydanoz, dereotu ve taze soğan, tuz, karabiber, zeytinyağı, hardal

Bu sefer rus mutfağından bir soğuk çorba.Çok doyurucu ve yoğun bir cacık formunda, afiyet olsun..

Tavuk etini, patatesleri ve yumurtaları ayrı ayrı haşlayın. Tavuk etini didikleyip patatesleri ve yumurtaları küp küp doğrayın. Salatalık ve turpları rendeleyin. Otları ve taze soğanı çok ince kıyın. Ayranı maden suyu ile ka rıştırın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırın. Hazırladığınız diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra hardal ile tatlandırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder