26 Kasım 2012 Pazartesi

VENEDİK USULÜ İŞKEMBE/ et yemekleri

Malzemeler; 1500 gr dana işkembe, su, yarım baş sarımsak, 1 adet soğan, 4 adet domates, 1 kaşık salça, tuz, karabiber, 1 kaşık tereyağı, 200 gr rende taze kaşar veya gravyer peyniri, 1 kaşık un

El büyüklüğünde kesilen işkembe parçalarını sirkeli suda beklettikten sonra birkaç kez sudan geçirerek iyice yıkayın. Süzün ve üstünü geçecek kadar su ilavesi, dörde bölünmüş soğan, sarımsak (2-3 dişi ayırın) ve tuz ile düdüklü tencerede pi şirin. İşkembeleri süzüp suyunu ayırın ve yarım parmak eninde doğrayın. Yağda çentilmiş 2-3 diş sarımsağı çe virin. İçine salça ve unu ekleyerek kavurun. Küp kesilmiş domatesleri ekleyip öldürün. Tuz, karabiber, doğ ranmış işkembe ve 2 bardak işkembe suyunu ekleyip yoğunlaşıncaya dek pişirin. Yemeği bir fırın kabına alıp üzerine kaşar peyniri rendesini dökün. Fırında peynir eriyene dek kızartın ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder